Kwetsbare moeders en baby’s helpen overleven

Moeders in Ghana hebben het zwaar. Zij en hun kinderen lijden dikwijls aan ondervoeding en ziektes. Door een gebrek aan medische voorzieningen tijdens en na de zwangerschap sterven onnodig veel moeders en kinderen jonger dan 5 jaar. Het Child Surival Programma heeft ten doel deze kwetsbare groep te ondersteunen via onderwijs, onderlinge uitwisseling, diverse activiteiten en medische zorg. Hiermee leggen we de basis voor een gezonde, gelukkige en toekomstbestendige gemeenschap.

Per januari 2018 is bij dit project ook het Child Survival Programma gestart voor 15 zwangere moeders. Zij worden voorzien van betere omstandigheden en de juiste informatie in de pre- & postnatale fase van de zwangerschap. Die begeleiding is hard nodig. Het dorp heeft een traditie die vrouwen verbiedt in het dorp te bevallen. Als je vrouwen in het dorp vraagt het woord voor zwangerschap te vertellen in “Mafi” (de lokale taal), zullen de meeste antwoorden: “Ku kple agbe” – “tussen leven en dood”. In dit dorp zit een zwangerschap vol gevaren.

De leeftijd waarop een vrouw voor het eerst zwanger wordt is in deze regio gemiddeld 16 jaar. Slechts 40% van de zwangere vrouwen heeft de mogelijkheid om in het ziekenhuis of in een kliniek te bevallen.

Website: http://www.compassion.nl